Despre

Despre autorii și susținătorii proiectului

FiecareVot.ro e un proiect Geeks for Democracy cu participarea Civica, Centras, Code 4 Romania, Expert Forum, Forum Apulum, Funky Citizens.

De ce Geeks for Democracy?

Pentru că asta suntem: „geeks” - adică oameni care știu tehnologie și care cred că tehnologia poate fi folosită pentru a face lucrurile mai bune. Și pentru că asta vrem să facem: „democrație” - poate că este un cuvânt abuzat, însă rămâne modul de raportare socială cu cel mai mare succes, o societate deschisă în care fiecare om să își poată exprima opiniile în mod liber, iar cei aleși sa fie cu adevărat reprezentanții celor care aleg.

Cum și de ce ne-am adunat?

Mulți dintre noi ne cunoșteam deja din contexte profesionale. Cam cu toții ne câștigăm banii lucrând în domeniul privat, stând la birou, cu activități legate de digital, tehnologie, comunicare. Și cu toții dorim să mergem în continuare pe drumul nostru profesional, însă fără a ne izola într-o bulă de cristal. Nu vrem să facem un partid, nici un set nou de organizații nonprofit. Vrem însa să ne trezim pe noi înșine. Așa cum acum 10-15-20 de ani am început să învățăm împreună cum funcționează viața profesională (într-o vreme în care nu era foarte multă experiență în piață), vrem acum să ne școlim în cele civice.

Scurt istoric

Suntem un grup de oameni care s-au întâlnit mai întâi pe net, după alegerile locale din 2016, apoi și în viața reală. Ne-au adus laolaltă interesul pentru a schimba a modul în care ne raportăm cu toții la viața civică în România. Găsești aici povestea noastră și mai jos o listă cu cele mai mari proiecte marca Geeks:

  • alături de parteneri organizaționali, am derulat una dintre cele mai mari campanii de observare a alegerilor din România (vezi aici raportul).
  • un alt proiect faimos al grupului este Fondul pentru Democrație.
  • am făcut crowd-funding pentru 40.000 de insigne #rezist, pe care le-am și distribuit în țară, în contextul protestelor OUG13
  • am făcut un sondaj
  • am produs diverse site-uri punctuale, precum Mocirla sau Mitingcujapca.ro

Grupul e unul orizontal, neomogen, deschis oricui vrea să se implice.

Folosim „cookies” pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit pentru stocării lor pe dispozitivul dvs. Află mai mult