Hai în Familia Electorală!

Tradițională sau netradițională, familia noastră e în primul rând imparțială - pentru că suntem observatori independenți care-și doresc un referendum corect. Hai cu noi pe 6 și 7 octombrie în secțiile de votare, să deschidem bine ochii, să observăm neregulile și fim siguri că absolut fiecare vot, indiferent de opțiune, e luat în calcul.

0 ore în care te mai poți înscrie
  din suma necesară Donează
841 de observatori înscriși

Dacă te-ai înscris, vei fi contactat începând cu 2 octombrie pentru acreditare și training.

Care e rolul tău?

Pe scurt, vei fi cu ochii-n patru să te asiguri că nimeni nu fraudează procesul și fiecare vot e numărat corect. Iar asta e extrem de important, mai ales că anul acesta nu va fi activ SIMPV (sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot). Sunt aproape 19.000 de secții de votare în țară, așa că nu va fi simplu! Dar nici nu vei fi singur, promitem.

Care e rolul nostru?

Să te ajutăm cu absolut toate informațiile de care ai nevoie, ca să-ți poți face treaba bine. Iar asta înseamnă acces la training-uri cu experți, la materiale informative și la o aplicaţie pentru smartphone prin care să raportezi rapid eventualele nereguli, dezvoltată de echipa Code4Romania.

Alo? Suntem noi, Call Center-ul de asistență electorală

0800 080 200 (gratuit, pentru România) și +40212 039 020 (cu plată, pentru străinătate) sunt numerele la care poți raporta nereguli în zilele votului. Vom mobiliza o echipă de experți, care va oferi sprijin telefonic în cele două zile de vot, între orele 6-22. Va fi util atât pentru observatori, cât și pentru ceilalți cetățeni preocupați de corectitudinea referendumului.

Mai ai alte întrebări?

Folosim „cookies” pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit pentru stocării lor pe dispozitivul dvs. Află mai mult