fbpx

Coaliția FiecareVot: Lansarea raportului de monitorizare a alegerilor locale și stadiul organizării alegerilor parlamentare

C

Coaliția FiecareVot va lansa raportul de observare a alegerilor locale din 27 septembrie. Cu această ocazie vom discuta concluziile și recomandările legate de îmbunătățirea cadrului legislativ și a implementării acestuia pentru alegerile locale, dar și stadiul pregătirilor pentru cele parlamentare. Raportul poate fi vizualizat aici

Marți, 10 noiembrie 2020, orele 10 – 12
Dezbatere online
 

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor implicate în organizarea alegerilor, ai partidelor politice, experți și observatori electorali, precum și jurnaliști. Agenda va include prezentarea raportului de către experții implicați în monitorizarea alegerilor, intervenții din partea instituțiilor publice, precum și o sesiune de dezbateri.

Vă rugăm să confirmați participarea prin completarea următorului formular (www.expertforum.ro/raport-final-fiecarevot-locale-2020). Fiecare participant va primi linkul de conectare la platforma Zoom cel târziu în dimineața evenimentului. Dezbaterea va fi transmisă live pe paginile Facebook Expert Forum și FiecareVot.

Contact

Septimius Pârvu, Expert Forum, 0787.638.315

 Evenimentul face parte din proiectul “Alegeri locale corecte și transparente – ACT”, derulat de Asociația Expert Forum, în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a monitoriza procesul de modificare a legislației electorale și de a asigura intervenția în regim de urgență prin instrumente legale și reacții publice.

FiecareVot este o coaliție formată din asociații civice care observă alegerile din 2016. Organizațiile membre sunt Expert Forum, Observatorul Electoral, Code for Romania, Rezistenţa TV, Centrul pentru Resurse Civice (Constanța), Civica (Iași) și Centrul pentru Studiul Democratiei (Cluj).

Add Comment

By Septimius Parvu

Urmariti-ne in Social Media!

Dorim să ținem legătura cu voi, să vă informăm și să vă cerem suportul pentru a promova acțiunea de observare a alegerilor.